Over mij

Mijn naam is Madeleine van der Voort. Ik ben sinds 1981 werkzaam als oefentherapeut Mensendieck en sinds 1983 in mijn eigen praktijk in Meerzicht.
In mijn stages heb ik gewerkt in een verpleegtehuis en een revalidatiekliniek waar ik veel ervaring heb opgedaan in het behandelen van psychogeriatrische patiënten en patiënten met neurologische of orthopedische of reumatische klachten. Dit heeft mij ertoe besluiten om een eigen praktijk te starten. In een eigen praktijk heb ik met alle leeftijdscategorieën te maken en uiteenlopende problemen. Juist deze diversiteit maakt het werk interessant.
In 2008 kreeg ik de mogelijkheid om een specialisatie aan mijn werkervaring toe te voegen: het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme. Sindsdien ben ik aangesloten bij het ParkinsonNet Zoetermeer ( www.parkinsonnet.nl/zorgzoeker). Dit is een multidisciplinair samenwerkingsverband (neurologen, logopediste, ergotherapeut, psycholoog, diëtiste, apotheker, fysio-en oefentherapeut) en  leveren wij  door de samenwerking en onze  specialisatie goede kwaliteit in de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme. Als aanvulling op deze specialisatie heb ik in 2010 ook de nascholing gevolgd tot PEPP-trainer. PEPP is een Patiënt Educatie Programma Parkinson voor patiënten en hun partners. Uit onderzoek is gebleken dat door gerichte educatieprogramma’s  – die de patiënt en zijn partner beter leren omgaan met de gevolgen van de ziekte – de kwaliteit van leven positief beïnvloed kan worden.

Vanuit deze specialisatie is mijn interesse zich verder gaan ontwikkelen in het behandelen van kwetsbare ouderen en chronisch zieken en heb ik in juni 2013 de Post-HBO opleiding afgesloten als oefentherapeut in de thuiszorg.

Als thuiszorgtherapeut help ik kwetsbare ouderen, chronisch zieken en mensen in de terminale fase van hun leven om zich zo lang mogelijk in hun eigen omgeving zo zelfstandig mogelijk te kunnen handhaven. De behandeling richt zich op de volgende gebieden: mobiliteit, balans, staan, lopen met of zonder gebruik van hulpmiddelen, transfers, individuele valtraining en/of valpreventie, bevorderen fysieke conditie en  goede ademhaling en advies goede lig- en zithouding in de terminale fase en  ondersteuning mantelzorg in advies en training bij verzorging van partner of familie. Hierbij is er samenwerking met thuiszorg, huisarts of specialist, waardoor de hulpvraag zo doelmatig mogelijk aangepakt kan worden.

In oktober 2013 heb ik de cursus valtraining en valpreventie voor ouderen afgesloten opdat ik de ouder wordende mens ook op dit gebied van dienst kan zijn.
Daarnaast volg ik nascholing om de kwaliteit van mijn werk te waarborgen en ben ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici, lid van de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck en ben ik aangesloten bij het Samenwerkingsverband Gezondheidscentrum Meerzicht.