Over ons

Wat doet een oefentherapeut Mensendieck ?
Een oefentherapeut Mensendieck maakt u bewust van uw houding en wijze van belasten van uw lichaam in relatie tot uw klachten. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen.

Samen met de oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten.
Dit gebeurt via het beantwoorden van een aantal vragen betreffend uw klachten en het afnemen van een lichamelijk onderzoek. Hieruit worden conclusies getrokken en wordt het doel van de behandeling vastgesteld en volgt een behandelprogramma, dat op uw mogelijkheden is afgestemd en waarbij u actief wordt betrokken. Indien uw capaciteiten ontoereikend zijn, treedt de oefentherapeut ook ondersteunend op. Het te behalen doel wordt regelmatig geëvalueerd en indien nodig bijgesteld.
U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in goede conditie. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten weer terugkeren. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en het sporten komen aan de orde en kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten.